Membru ANEVAR, AAEC, AICPS
  1. Despre
  2. Certificare
  3. Proiectare
  4. Evaluare
  5. Legislatie
  6. Termeni
  7. Preturi
  8. Noutati
  9. Contact
certificat energetic,certificare energetica, audit energetic cladiri, reabilitare termica, evaluare imobiliare, proiectare constructii
      
Loading
0722.970.501 | 0745.800.248 | expertrapid@gmail.com Suntem pe Facebook: www.facebook.com/experting.ro
Definitii termeni ?Site-uri partenere ? www.itinerarimobiliar.info | www.gps-cadastru.ro

EXPERTINGINER

Termenii si expresiile utilizate in cuprinsul legii au urmatorul inteles:

Cladire:

Ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa cladirii, inclusiv instalatiile aferente, in care energia este utilizata pentru asigurarea functiunii si a confortului termic interior. Termenul cladire defineste atat cladirea in ansamblu, cat si parti ale acesteia, care au fost proiectate sau modificate pentru a fi utilizate separat.

Cladire noua:

Orice cladire care, la data elaborarii certificatului de performanta energetica, are efectuata receptia la terminarea lucrarilor si se afla in perioada de garantie, potrivit legii, dar nu mai mult de 2 ani de la data receptiei.

Cladire existenta:

Orice cladire care, la data elaborarii certificatului de performanta energetica, se afla in exploatare de mai mult de 2 ani de la receptia de la terminarea lucrarilor.

Performanta energetica a cladirii:

Energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a cladirii, necesitati care includ in principal: incalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul. Performanta energetica a cladirii se determina conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se in considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii in raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor invecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie.

Certificatul de performanta energetica a cladirii:

Document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.

Expertizare tehnica a instalatiilor de incalzire:

Inspectie totala a ansamblului instalatiilor de incalzire, care cuprinde si evaluarea randamentului cazanului si dimensionarea acestuia in functie de necesarul de caldura al cladirii, pe baza caruia expertii tehnici atestati recomanda utilizatorilor inlocuirea acestuia sau modificarea sistemului de incalzire si preparare a apei calde de consum, precum si solutii alternative.

Audit:

Procedura sistematica de obtinere a unor date despre profilul consumului energetic existent al unei cladiri, de identificare si cuantificare a masurilor de reabilitare termica pentru reducerea consumului de energie.

Auditor energetic pentru cladiri:

Persoana fizica atestata care are dreptul sa realizeze auditul energetic si sa elaboreze certificatul de performanta energetica a unei cladiri.

Tel: 0722.970.501 | 0745.800.248
Bucuresti, Romania
www.experting.ro | expertrapid@gmail.com

| certificare energetica |